Медиен обзор

в. Труд: Фатални резултати (да) спират парите на кардиоклиники

Клиниките по инвазивна кардиология, които надвишат допустимия брой усложнения при лечение на пациенти и този на смъртни случаи, да не получават финансиране от здравната каса. А като последваща мярка - да бъдат затворени.
Pin It

Д-р Стефан Константинов: Да не правим битак от здравеопазването

Наскоро неправителствена организация призова за дискусия "Как водената здравна политика се отразява на качеството на медицинската помощ". Поводът стана един конкретен случай - отрязана ръка на пациент след ангиография. Споровете около този казус обаче бързо бяха генерализирани до "провежданата политика в здравеопазването". Според пациентската организация засилването на административната принуда, разрушаването на конкуренцията и пазара на медицински услуги влошават качеството на здравната система. Тоест, индиректно се загатва, че това е причината за случаи като този във Варна. Смятам, че това твърдение е напълно погрешно.
Pin It

Издъхна първият българин с трансплантирано сърце

Първият българин с трансплантирано сърце Ростислав Попов от Горна Оряховица почина неочаквано в понеделник. Той беше опериран на 18 май 2003 г. от проф. Александър Чирков, а през последните години работеше в читалище "Напредък" в родния си град.
Pin It

В НАП - София, са събрали 10.7 млн. лв. от хора, които сами си плащат здравните осигуровки

Общо 10.7 млн. лв. са внесли в НАП - София, лицата, които сами плащат здравните си осигуровки. Това съобщиха от столичната териториална дирекция на данъчните, като статистиката обхваща периода от януари до края на юли.
Pin It

Депутат от ГЕРБ изненадан, че се готви отпадане на клиничните пътеки от 2012

„Това е ново за мен, че догодина няма да има пътеки. Смятам, че за момента клиничните пътеки нямат сериозна алтернатива, преди да бъдат въведени диагностично свързаните групи. Всичко друго ще бъде крачка назад”, заяви пред БНР депутатът от ГЕРБ и член на здравната комисия д-р Пламен Цеков.
Pin It

ВМА и НБУ разработват проект за профилактична телемедицина

Нов български университет, Военномедицинска академия и частна фирма за телекомуникации разработват проект за въвеждането на профилактична телемедицина в България. Това стана ясно по време на кръгла маса „Новости и тенденции в развитието на телемедицината”, провела се вчера във ВМА.
Pin It

Инвазивните кардиолози първи ще минат на електронно отчитане

От септември ще започне да се въвежда електронен регистър на манипулациите, извършени от лекарите, обяви днес здравният министър д-р Стефан Константинов. Първи своята информация ще започнат да качват инвазивните кардиолози, защото при тях са регистрирани проблеми и извършване на манипулации с комерсиална цел, а не по необходимост, обяви министърът.
Pin It

СЛК на БЛС организира застраховане професионална лекарска отговорност

Столична Районна Колегия на БЛС предлага на своите членове възможност да застраховат професионалната си отговорност при упражняване на лекарската професия, като се включат в застраховка договорена от Koлегията.

Pin It

УС утвърди условията за спонсорство на конгреса и таксите за правоучастие

Във връзка с провеждането на XIII конгрес по кардиология – 4-7 октомври 2012 год. УС утвърди условията за спонсорство на конгреса и таксите за правоучастие.
Pin It

БСК предлага осигурените да бъдат лекувани преди неосигурените

Българската стопанска камара (БСК) публикува на сайта си предложения за реформа в здравеопазването, които предвиждат осигурените хора да бъдат приемани от лекарите с предимство пред неосигурените. Това няма да се прилага при спешни случаи с риск за живота на пациента, уточняват от камарата.
Pin It

Платете онлайн

 

ПЛАЩАНЕ НА ЧЛЕНСКИ ВНОС В ДКБ

Размерът на годишния членски внос в ДКБ е 50 лв., а за специализанти и докторанти - 25 лв. За проверка на дължимите суми по членския внос можете да се обръщате със запитване към техническия секретар на ДКБ на адрес bsc.office@yahoo.com или на GSM 0889 788446. Плащане по банков път, с платежно нареждане по сметката на ДКБ в УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, София 1000, пл.„Света Неделя” 7 SWIFT/BIC: UNCRBGSF IBAN: BG98 UNCR 9660 1001 8539 10 Плащане чрез модула за онлайн плащания (epay сметка / банкова карта / банкомат). Полетата по-долу се попълват на кирилица и сумите са в български лева. След попълване на полетата кликнете върху бутона "Плащане on-line". При дължим членски внос за предходни години, плащането покрива първо членските задължения за изминалите периоди, и след това – за текущата година. Допълнителна информация: ДКБ е "Получател с потребителско ниво 3 – регистриран клиент" в системата на epay.bg. При плащане с кредитна/дебитна карта не е необходимо да въвеждате идентификационен код. А ако сте вече регистриран потребител на epay.bg просто въведете в полетата потребител и парола - съответно вашите данни за epay.bg и си спестете таксата за превода - 2.9% от сумата.

Моля, при всяко плащане вписвайте в полето трите имена и годината (годините), за която плащате членски внос!!!

Име Презиме Фамилия Основание (до 100 знака) Сума
BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки