Позиции

Доц. Владимир Пилософ: Доктори не помнят как се държи скалпел

Трябва да има институция, която да следи какво се случва с децата. Студентите по медицина не искат да стават педиатри. Затова броят на докторите, които се грижат за детското здраве, рязко е намалял през последните години. Мрачната статистика потвърждава и доц. Владимир Пилософ. Той работи в Националната кардиологична болница и е сред най-добрите детски кардиохирурзи у нас.
Pin It

Доц. Б.Финков: Злоупотребите да се посочат конкретно

Наскоро от новосъздадената агенция „Медицински одит” към здравното министерство изнесоха данни, че над 60% от извършеното лечение по клинични пътеки за инвазивна кардиология не е било нужно.

По темата разговаряме с доц. Божидар Финков, началник и създател на Клиниката по кардиология към УМБАЛ „Св. Анна”. Той е основател на българската инвазивна кардиология, в която област е и национален  консултант.
Pin It

Доц. Нина Гочева: Печалбата доминира над смисъла на медицинската дейност

Доц. Нина Гочева е зам.-председател на съвета на директорите към Университетската национална кардиологична болница и началник на кардиологичната клиника (която обединява отделението по спешна кардиология, по инвазивна кардиология, електрофизиология, сектора по електрокардиостимулация и консултативните кабинети). Разговаряме с нея за резултатите от проверката на националните консултанти за това как се изразходват средствата по най-скъпите клинични пътеки – за инвазивна кардиология.
Pin It

Доц. Елина Трендафилова: Липсва реална информация за сърдечносъдовата заболеваемост у нас

Доц. Елина Трендафилова е старши научен сътрудник, работи в Отделението по спешна кардиология в Националната кардиологична болница. Научните й интереси са в областта на исхемичната болест на сърцето и острия коронарен синдром, ритъмните нарушения и предсърдното мъждене, острата сърдечна недостатъчност, внезапната смърт.

Автор е на повече от 50 научни публикация в български и чуждестранни научни издания. Член е на Европейското кардиологично дружество, а от 2008 г. е научен секретар на Дружеството на кардиолозите в България. 

Pin It

Проф. Генчо Начев: Националният регистър за оперативните интервенции върху сърцето е крачка напред

Проф. Генчо Начев: Създаването na Национален регистър е крачка напред в развитието на кардиохирургията в България. Основната цел на такъв един регистър е подобряване на качеството на кардиохирургичната дейност в България. Положителните страни от внедряването му са доста. На първо място, данните, събрани в него, стават източник за ценна информация за политиката в здравеопазването. Това, преди всичко, трябва да касае хората, които определят стратегията на здравеопазването, тоест Министерство на здравеопазването.
Pin It

Платете онлайн

 

ПЛАЩАНЕ НА ЧЛЕНСКИ ВНОС В ДКБ

Размерът на годишния членски внос в ДКБ е 50 лв., а за специализанти и докторанти - 25 лв. За проверка на дължимите суми по членския внос можете да се обръщате със запитване към техническия секретар на ДКБ на адрес bsc.office@yahoo.com или на GSM 0889 788446. Плащане по банков път, с платежно нареждане по сметката на ДКБ в УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, София 1000, пл.„Света Неделя” 7 SWIFT/BIC: UNCRBGSF IBAN: BG98 UNCR 9660 1001 8539 10 Плащане чрез модула за онлайн плащания (epay сметка / банкова карта / банкомат). Полетата по-долу се попълват на кирилица и сумите са в български лева. След попълване на полетата кликнете върху бутона "Плащане on-line". При дължим членски внос за предходни години, плащането покрива първо членските задължения за изминалите периоди, и след това – за текущата година. Допълнителна информация: ДКБ е "Получател с потребителско ниво 3 – регистриран клиент" в системата на epay.bg. При плащане с кредитна/дебитна карта не е необходимо да въвеждате идентификационен код. А ако сте вече регистриран потребител на epay.bg просто въведете в полетата потребител и парола - съответно вашите данни за epay.bg и си спестете таксата за превода - 2.9% от сумата.

Моля, при всяко плащане вписвайте в полето трите имена и годината (годините), за която плащате членски внос!!!

Име Презиме Фамилия Основание (до 100 знака) Сума
BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки