Медиен обзор

Предлагат увеличаване на реимбурсните нива в кардиохирургията и намаляването им в кардиологията

МинФин: Проф. Начев е предложил увеличаване на реимбурсните нива в кардиохирургията и намаляването им в кардиологията.
Pin It

Медиапул: Кардиологичните болници процъфтяват в кризата

По време на криза бизнесът замразява инвестициите си, а в здравеопазването се правят икономии, изразяващи се в това, че на болниците не се плаща за реално свършената работа, пише „Медиапул“ . Някои лечебни заведения са със значително намалени бюджети спрямо миналата година, което, разбира се, се оправдава с дежурното обяснение, че в условия на криза това е максимумът. Не така стоят обаче нещата за кардиологичните болници.
Pin It

Кардиологични увреждания при Таласемия

Много хора с Таласемия развиват кардиологични проблеми (проблеми свързани със сърцето), които могат да имат значително влияние върху тяхното здраве. Понеже кардиологичните усложнения са водещата причина за смъртта на хората с Таласемия, е много важно за пациентите, които нямат кардиологични проблеми да предприемат стъпките за превенция на развиването на такива усложнения, а пациентите с вече развити такива да работят за обръщането им или за предпазване от влошаване.
Pin It

213 751 са осигурени в частни здравно осигурителни фондове към края на септември

Брутният премиен приход на дружествата за доброволно здравно осигуряване за периода януари – септември на 2010 г. е 31 525 000 лв., с което е реализиран ръст от 4,8% на годишна база. Това сочат данните на Комисията за финансов надзор, оповестени днес.

 

 

Pin It

Директивата за свободното лечение в ЕС се придвижи напред

Комисията по околна среда, обществено здраве и безопасност на храните към Европейския парламент прие вчера, 27 октомври, на второ четене препоръка по предложението за Директива за правата на пациентите при трансгранично здравно обслужване. На документа се възлагат надежди да улесни лечението на европейски граждани в която и да е държава на територията на Евросъюза.
Pin It

Строят 3 нови медицински центрове у нас

В Министерство на регионалното развитие и благоустройството подписаха три договора за изпълнение на инженеринг и строителен надзор по проект „Изграждане на медицински центрове в България” от Гръцкия план за икономическо възстановяване на Балканите, който действа от 2005 г., предаде  „Фокус”. Първият договор е за изграждане на Отделение за „Еднодневна хирургия” в МБАЛ „Др. Атанас Дафовски” в град Кърджали” и е на стойност 198 497 евро едно. Вторият договор е за строителен надзор на отделението и е за 43,912 хил. лв. Третият подписан договор за 67 770 евро е за строителен надзор при изграждането на Регионален онкологичен медицински център в Смолян”.

Pin It

Бюджетът на касата за 2011 г. влиза в Народното събрание на второ четене

Бюджетът на НЗОК за 2011 г. ще бъде обсъден днес на второ четене на извънредно заседание на парламента.Той бе приет на първо четене преди двайсет дни само с гласовете на депутатите от ГЕРБ и Атака.

Pin It

Нови методики за разпределяне на средствата на касата - до средата на декември

Да се въведат отделни коефициенти за структуроопределящи болници; всяка болница да има годишен бюджет, на база на който да й се определят бюджетни стойности на тримесечие. Това е обсъдено на среща на управителя на НЗОК д-р Нели Нешева с директори на районни каси, основна тема на която бил начинът за разпределяне на средствата в извънболничната и болничната помощ, информира сайтът на осигурителната институция.

Pin It

Спецекипи ще ни информират, ако новороденото ни дете е с увреждане

Специални екипи от социални работници, психолози и лекари в болниците да съобщават на родителите за раждането на дете с увреждане, както и за възможностите за отглеждането му. Това предвижда стратегия на Министерството на здравеопазването /МЗ/ за ранна интервенция и превенция на изоставянето на новородените, предаде БТА.
Pin It

За по-добра профилактика и терапия на сърдечно-съдовите заболявания в Европа

Обръщение на доц. Нина Гочева, национален координатор за EUROASPIRE III за България, към участниците в конференцията "За по-добра профилактика и терапия на сърдечно-съдовите заболявания в Европа", кк Албена (21-24.05.2009)

 

Pin It

Платете онлайн

 

ПЛАЩАНЕ НА ЧЛЕНСКИ ВНОС В ДКБ

Размерът на годишния членски внос в ДКБ е 50 лв., а за специализанти и докторанти - 25 лв. За проверка на дължимите суми по членския внос можете да се обръщате със запитване към техническия секретар на ДКБ на адрес bsc.office@yahoo.com или на GSM 0889 788446. Плащане по банков път, с платежно нареждане по сметката на ДКБ в УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, София 1000, пл.„Света Неделя” 7 SWIFT/BIC: UNCRBGSF IBAN: BG98 UNCR 9660 1001 8539 10 Плащане чрез модула за онлайн плащания (epay сметка / банкова карта / банкомат). Полетата по-долу се попълват на кирилица и сумите са в български лева. След попълване на полетата кликнете върху бутона "Плащане on-line". При дължим членски внос за предходни години, плащането покрива първо членските задължения за изминалите периоди, и след това – за текущата година. Допълнителна информация: ДКБ е "Получател с потребителско ниво 3 – регистриран клиент" в системата на epay.bg. При плащане с кредитна/дебитна карта не е необходимо да въвеждате идентификационен код. А ако сте вече регистриран потребител на epay.bg просто въведете в полетата потребител и парола - съответно вашите данни за epay.bg и си спестете таксата за превода - 2.9% от сумата.

Моля, при всяко плащане вписвайте в полето трите имена и годината (годините), за която плащате членски внос!!!

Име Презиме Фамилия Основание (до 100 знака) Сума
BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки