Медиен обзор

По 25 000 лева повече, отколкото досега, за извършена трансплантация ще получават болниците

Толкова ще получават те за присаждане на черен дроб, а с по 20 000 лв. повече ще им се увеличат средствата за сърце. Това съобщи новият директор на Изпълнителната агенция по трансплантациите доц. д-р Силви Кирилов вчера и уточни, че промяната е залегнала в проект на наредба на Министерството на здравеопазването.
Pin It

Среща на водещи интервеционални кардиолози в Клиниката по инвазивна кардиология на Пирогов

В Клиниката по инвазивна кардиология на УМБАЛСМ „Пирогов” на 10 и 11 юни за пореден път ще се проведе практическа среща на водещи интервеционални кардиолози от Русия, Турция, Сърбия, Унгария, Гърция и България. Това съобщават от пресцентъра на спешния институт.
Pin It

Напусна поста си зам.-министъра на здравеопазването Михаил Зортев

Зам.-министърът на здравеопазването Михаил Зортев е подал оставка днес. Мотивът е "лични причини", съобщиха от министерството. Още не е избран наследник на Зортев. Той е зам.-министър от октомври 2010 г. и отговаряше за болниците.
Pin It

Модерните лекарства се оказват непосилни за касата

От март досега Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) има преразход при плащанията за лекарства, обяви Калина Пенчева, шеф на дирекция "Лекарствени продукти". Касата плаща изцяло или частично медикаменти за здравноосигурените.
Pin It

Проф. Бобев: Безплатно съхраняваме стволови клетки с декларация за донорство

Някои от лечебните процедури основани на стволови клетки ще станат безплатни от есента. С преливането им ще могат да бъдат лекувани страдащи от 80 тежки болести, като левкемия, ревматоидни заболявания, диабет от втори тип и анемии. Това съобщиха от Александровска болница, където скоро ще заработи първата в страната държавна банка за съхраняване на животоспасяващия биологичен материал.
Pin It

Международен ден за борба против тютюнопушенето

31 май е обявен от Световната здравна организация за Световен ден без тютюнопушене. Световният ден без тютюнев дим се създава през 1987г. по инициатива на Световната здравна организация. За първи път се отбелязва на 31 май 1988г. С него се цели привличане на вниманието върху тютюневата епидемия, която обхваща с пипалата си в смъртоносна хватка от 1/3 до 1/2 от пушачите, съкращавайки живота им средно с 15 години.

Pin It

Научния симпозиум с фокус върху антитромбозната терапия при лечението на острия коронарен синдром

В Несебър се проведе научния симпозиум „Новости в лечението на острия коронарен синдром - фокус върху антитромбозната терапия”. Форумът бе ориентиран към кардиолози, специализанти по кардиология и общопрактикуващи лекари. В програмата бяха  предвидени и две интерактивни сесии „Моят най-интересен случай с остър коронарен синдром”, в които се разгледаха клинични случаи от практиката.
Pin It

Статистиката: По 652 болнични легла на 100 хиляди българи

Осигуреността с легла в болници и диспансери в България през 2008 г. е 650 на 100 хиляди души. В сравнение с останалите страни – членки на ЕС, за които Евростат представя данни, показателят за БГ е по-висок от този на 11 страни, сред които Германия, Австрия, Латвия, Чехия, Малта, Унгария, Франция, Белгия и др.
Pin It

Статистиката: 37 лекари лекуват средно 10 хиляди души

На 10 хиляди души в България средно се падат по 37.3 лекари, сочи статистиката на Националния статистически институт (НСИ) за лечебните заведения за болнична и извънболнична помощ и здравни заведения през 2010 г. Зъболекарите пък са 8.5 на 10 000 души от населението. Oбщо 28 хиляди са лекарите в страната.
Pin It

Министерски съвет предлага проф. Генчо Начев за орден ,,Стара планина"

Правителството предлага на президента на Република България да удостои с орден „Стара планина” – първа степен, проф. д-р Генчо Начев, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.
Pin It

Платете онлайн

 

ПЛАЩАНЕ НА ЧЛЕНСКИ ВНОС В ДКБ

Размерът на годишния членски внос в ДКБ е 50 лв., а за специализанти и докторанти - 25 лв. За проверка на дължимите суми по членския внос можете да се обръщате със запитване към техническия секретар на ДКБ на адрес bsc.office@yahoo.com или на GSM 0889 788446. Плащане по банков път, с платежно нареждане по сметката на ДКБ в УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, София 1000, пл.„Света Неделя” 7 SWIFT/BIC: UNCRBGSF IBAN: BG98 UNCR 9660 1001 8539 10 Плащане чрез модула за онлайн плащания (epay сметка / банкова карта / банкомат). Полетата по-долу се попълват на кирилица и сумите са в български лева. След попълване на полетата кликнете върху бутона "Плащане on-line". При дължим членски внос за предходни години, плащането покрива първо членските задължения за изминалите периоди, и след това – за текущата година. Допълнителна информация: ДКБ е "Получател с потребителско ниво 3 – регистриран клиент" в системата на epay.bg. При плащане с кредитна/дебитна карта не е необходимо да въвеждате идентификационен код. А ако сте вече регистриран потребител на epay.bg просто въведете в полетата потребител и парола - съответно вашите данни за epay.bg и си спестете таксата за превода - 2.9% от сумата.

Моля, при всяко плащане вписвайте в полето трите имена и годината (годините), за която плащате членски внос!!!

Име Презиме Фамилия Основание (до 100 знака) Сума
BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки