Медиен обзор

"Христос воскресе!" и "Воистина воскресе!" - целият християнски свят се поздравява днес

"Христос воскресе!" и "Воистина воскресе!" са думите, с които целият християнски свят се поздравява днес - на Великден.

Възкресение Христово - Великден, е най-големият празник и за православните християни, наричан още празник на всички празници. Смята се, че възкресението на Исус Христос е най-великото събитие в историята на човешкия род. Великден е сред така наречените подвижни празници и се определя в зависимост от първото пролетно пълнолуние.


Pin It

Интересно наблюдение: Рискът от деменция намалява след инфаркт

Появата на предсърдно мъждене при пациенти, преживели инфаркт може да предотврати риска от развитие на деменция, сочи ново проучване на британски експерти, публикувано в списание Neurology.
Pin It

В Германия пациентите могат да се обърнат към специална организация за извънсъдебно решаване на спор

В Германия пациентите могат да се обърнат към специална организация за извънсъдебно решаване на всякакви спорове, включително при лекарски грешки и грешки от организационен характер (към кого къде препращат пациента, как подхождат към осигуровки и застраховки и др.).
Pin It

Лекарските грешки могат да се намалят с независимо разследване и обучение на юристи и пациенти

Лекарските грешки могат да се намалят с независимо разследване и обучение на юристи и пациенти как да защитават правата си. "Загинал нелепо заради лекарска грешка. Може да се случи и на теб, защото е човешко да се греши и няма почти никакви механизми нито ти, нито твоят лекар да бъдете защитени."
Pin It

Пламен Таушанов: Пациентите са с вързани ръце след лекарски грешки

В момента единственият сигурен начин пациентите да потърсят правата си при лекарска грешка, която е довела до смърт или увреждане, е наказателно дело. Това обясни вчера Пламен Таушанов, председател на Българската асоциация за защита на пациентите.
Pin It

Министерството установи лекарска грешка при смъртта на 4-годишното момиче

Има лекарска грешка при смъртта на 4-годишната Гергана Илиева, починала след операция за изваждане на сливиците. Основната причина е подценяването на състоянието на детето при повторния преглед от лекуващия му лекар на 15 декември 2010 г.
Pin It

Кабинетът ще разгледа промени в Устройствения правилник на Изпълнителната агенция по трансплантация

Кабинетът ще разгледа промени в Устройствения правилник на Изпълнителната агенция по трансплантация, според които Център "Фонд за трансплантация" ще поема финансирането и на подготвителните медицински грижи у нас за пациенти, одобрени за трансплантация в чужбина.
Pin It

Наредбата за достъп: До 700 лв. ще струва избор на лекар, до 950 лв. - на екип

Таксата за избор на лекар в лечебните заведения ще бъде между 250 лв. и 700 лв., а за избор на екип - между 350 лв. и 950 лв. Това предвиждат промени в Наредбата за осъществяване правото на достъп до медицинска помощ на пациентите.
Pin It

Първи сме по внезапна сърдечна смърт

България е на първо място по внезапна сърдечна смърт в Европейския съюз. Това заявиха представители Българското сдружение по кардиостимулация и електрофизиология. Според тях страната ни е в челото на класацията и по сърдечно-съдови заболявания.
Pin It

Кардиолози за орязаните пътеки: Това е катастрофа

С постановление на Министерски съвет, обнародвано днес, цените на клиничните пътеки за интервенционално лечение на сърдечносъдови заболявания са намалени с 25 до 33%.
Pin It

Платете онлайн

 

ПЛАЩАНЕ НА ЧЛЕНСКИ ВНОС В ДКБ

Размерът на годишния членски внос в ДКБ е 50 лв., а за специализанти и докторанти - 25 лв. За проверка на дължимите суми по членския внос можете да се обръщате със запитване към техническия секретар на ДКБ на адрес bsc.office@yahoo.com или на GSM 0889 788446. Плащане по банков път, с платежно нареждане по сметката на ДКБ в УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, София 1000, пл.„Света Неделя” 7 SWIFT/BIC: UNCRBGSF IBAN: BG98 UNCR 9660 1001 8539 10 Плащане чрез модула за онлайн плащания (epay сметка / банкова карта / банкомат). Полетата по-долу се попълват на кирилица и сумите са в български лева. След попълване на полетата кликнете върху бутона "Плащане on-line". При дължим членски внос за предходни години, плащането покрива първо членските задължения за изминалите периоди, и след това – за текущата година. Допълнителна информация: ДКБ е "Получател с потребителско ниво 3 – регистриран клиент" в системата на epay.bg. При плащане с кредитна/дебитна карта не е необходимо да въвеждате идентификационен код. А ако сте вече регистриран потребител на epay.bg просто въведете в полетата потребител и парола - съответно вашите данни за epay.bg и си спестете таксата за превода - 2.9% от сумата.

Моля, при всяко плащане вписвайте в полето трите имена и годината (годините), за която плащате членски внос!!!

Име Презиме Фамилия Основание (до 100 знака) Сума
BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки