Медиен обзор

С 50 млн. лв. по-малко са дълговете на болниците

Дълговете на болниците са с 50 милиона лева по-малко. Това каза пред БНР министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов. Имаме намаление от 9 млн. лева на просрочените задължения и останалото са общо дългове на болниците, като към момента дълговете на болниците са 303 млн. лева. Миналата година са били 342 млн. лева. Просрочените задължения също намаляват. Икономически погледнато това е добър показател, добави Константинов.
Pin It

Спират дървените и грипни ваканции в училището

Искаме да електронизираме целия учебен процес, което означава, че освен обратната връзка - родителите ще знаят какво става в училището, няма да има вече дървени, грипни и всякакви други ваканции.
Pin It

Светът очаква раждането на 7-милиардния си жител

Бебето, което ще бъде 7-милиардният човек на планетата, ще се роди тези дни. Най-вероятно това раждане ще бъде в Китай или Индия - двете страни с над един милиард жители. ООН фиксира 31 октомври като датата на съдбоносното раждане, но демографите обявиха, че това ще стане по-рано от предвиденото.

Pin It

Силистра остана без кабинет за спешна помощ (няма лекари)

Областният център Силистра остана без кабинет за неотложна медицинска помощ, който да приема пациенти през нощта, в почивните и празничните дни, съобщи Би Ти Ви. Здравните институции и личните лекари в града не могат да се разберат кой да разкрие такъв кабинет и кой да работи в него.
Pin It

Фандъкова представи ремонтирано ин витро отделение, няма екип за него (няма лекари)

В софийската общинска АГ болница "Св. София" ще бъде запазено отделението за ин витро процедури, стана ясно при посещението на кмета Йорданка Фандъкова, която провери хода на ремонтните дейности там.
Pin It

Хоспис "Голямата къща" е разположен в самия център на София

От средата на месец август в София отвори врати първият от веригата хосписи “Голямата къща”, създаден от д-р Веселин Колчаков. Новият хоспис разполага с 26 легла в 11 комфортно обзаведени стаи. Неговата мисия е да компенсира една огромна празнина в здравната ни система - липсата на финансирана от държавата грижа за тежко болни пациенти, която принуждава близките им да превръщат домовете си в болници и да отсъстват от работа.
Pin It

,,Утвърждаване авторитета на българските лекари" отчете правителството

Оптимизация на структури, създаване на концепции, работа по национални програми и европроекти, законови промени – това отчитат управляващите като резултати от двегодишното си управление в сферата на здравеопазването. Сред постиженията си правителството посочва обединяването на РЦЗ и РИОКОЗ, сливането на НЦООЗ и НЦЗИ, закриването на фонда за трансплантация.
Pin It

Д-р Константинов: В САЩ 7,4% от лекарите са съдени за лекарска грешка

Финалната инстанция, която трябва да се произнесе дали има лекарска грешка или не е съдът. Това заяви в интервю за Нова телевизия министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов. „За да се каже, първо, трябва да има правила, да се види дали правилата са спазени. След това има регулаторни органи, които имат определени компетенции. След това има и съд, който финално може да се произнесе”.
Pin It

НКБ учредява болнично настоятелство, омбудсманът подкрепя

Националният омбудсман Константин Пенчев изрази пълната си подкрепа за учредяването на болнично настоятелство към МБАЛ „Национална кардиологична болница”. Това стана по време на разговор с изпълнителния директор на лечебното заведение д-р Владимир Пилософ, който запозна обществения защитник с намерението на ръководството на болницата да бъде учредено такова настоятелство, както и с предприетите стъпки за реализирането на инициативата, съобщават от пресслужбата на омбудсмана. 
Pin It

Законопроектът за евтаназията - отхвърлен от парламента

С 13 гласа „за”, 59 – „против” и 29 въздържали се народните представители отхвърлиха на първо четене законопроекта за евтаназията. Вотът по документа, за разлика от почти всички останали случаи, беше изцяло по съвест, а не партиен. Гласувалите „за” предложените текстове бяха от ГЕРБ, БСП, Атака, както и един независим депутат.
Pin It

Платете онлайн

 

ПЛАЩАНЕ НА ЧЛЕНСКИ ВНОС В ДКБ

Размерът на годишния членски внос в ДКБ е 50 лв., а за специализанти и докторанти - 25 лв. За проверка на дължимите суми по членския внос можете да се обръщате със запитване към техническия секретар на ДКБ на адрес bsc.office@yahoo.com или на GSM 0889 788446. Плащане по банков път, с платежно нареждане по сметката на ДКБ в УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, София 1000, пл.„Света Неделя” 7 SWIFT/BIC: UNCRBGSF IBAN: BG98 UNCR 9660 1001 8539 10 Плащане чрез модула за онлайн плащания (epay сметка / банкова карта / банкомат). Полетата по-долу се попълват на кирилица и сумите са в български лева. След попълване на полетата кликнете върху бутона "Плащане on-line". При дължим членски внос за предходни години, плащането покрива първо членските задължения за изминалите периоди, и след това – за текущата година. Допълнителна информация: ДКБ е "Получател с потребителско ниво 3 – регистриран клиент" в системата на epay.bg. При плащане с кредитна/дебитна карта не е необходимо да въвеждате идентификационен код. А ако сте вече регистриран потребител на epay.bg просто въведете в полетата потребител и парола - съответно вашите данни за epay.bg и си спестете таксата за превода - 2.9% от сумата.

Моля, при всяко плащане вписвайте в полето трите имена и годината (годините), за която плащате членски внос!!!

Име Презиме Фамилия Основание (до 100 знака) Сума
BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки