Медиен обзор

Военномедицинска академия и болницата на МВР ще бъдат слети

Това ще стане най-вероятно от 1 януари 2012 година, но за целта трябва да бъдат променени четири закона. Това заявиха министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и заместникът му Веселин Вучков по време на кръгла маса "Ведомственото здравеопазване - перспективи и развитие", цитирани от БТА и "Фокус".
Pin It

Създадоха първата в света трансгенна крава, която дава мляко, аналогично на майчиното

Аржентинска лаборатория обяви, че е създала първата в света трансгенна крава, която дава мляко, аналогично на майчиното. Клонирането е съвместно усилие на аржентинския институт и Националния университет на Сан Мартин.
Pin It

Насилието над медицински лица се приравнява с това над полицай - 15 години затвор

От 5 до 15 години зад решетките чакат всеки, който вдигне ръка на лекар и му нанесе тежка телесна повреда. Това предвиждат поправките в Наказателния кодекс, под които са се разписали депутати от всички парламентарни групи. С промените наказанието за кървав побой над медицинско лице става сурово. В момента законът предвижда за такова престъпление затвор от 3 до 10 години.
Pin It

Много е вероятно въобще да нямате семеен лекар, ако сте в Румъния

Битката на фамилните лекари в Румъния за подобрен бюджет и организация на здравеопазването навлиза в решителна фаза. Лекарите са отказали да подпишат рамковия договор, което означава, че от 14 юни може да се наложи пациентите да плащат от джоба си за проведени прегледи и консултации, съобщава Mediafax.
Pin It

Здравният министър Стефан Константинов си избра за заместник лекарят от Стара Загора Кирил Добрев

Той ще отговаря за спешната, болничната и извънболничната помощ, за които до понеделник отговаряше напусналият поста д-р Михаил Зортев от Кюстендил.

Pin It

Европейците харчат милиарди за "сенчесто образование"

Частните уроци са процъфтяващ бизнес в Европа. Родители във Франция и Германия харчат над 3 милиарда евро на година за допълнително обучение за децата си, сочи нов доклад на ЕС*. Особено място заема нарастващата роля на обучението на здравните специалисти от различни нива.
Pin It

Професор Мунтер Хадад (Мunther Hadad) оперира две бебета от Южна България

Световноизвестният английски хирург професор Мунтер Хадад спаси живота на две бебета от Южна България с уникални микрохирургични операции, направени вчера в Клиниката по детска хирургия на Университетска болница в Пловдив. Д-р Мунтер Хадад е президент на Британската асоциация на педиатричните ендоскопски хирурзи.
Pin It

По 25 000 лева повече, отколкото досега, за извършена трансплантация ще получават болниците

Толкова ще получават те за присаждане на черен дроб, а с по 20 000 лв. повече ще им се увеличат средствата за сърце. Това съобщи новият директор на Изпълнителната агенция по трансплантациите доц. д-р Силви Кирилов вчера и уточни, че промяната е залегнала в проект на наредба на Министерството на здравеопазването.
Pin It

Среща на водещи интервеционални кардиолози в Клиниката по инвазивна кардиология на Пирогов

В Клиниката по инвазивна кардиология на УМБАЛСМ „Пирогов” на 10 и 11 юни за пореден път ще се проведе практическа среща на водещи интервеционални кардиолози от Русия, Турция, Сърбия, Унгария, Гърция и България. Това съобщават от пресцентъра на спешния институт.
Pin It

Напусна поста си зам.-министъра на здравеопазването Михаил Зортев

Зам.-министърът на здравеопазването Михаил Зортев е подал оставка днес. Мотивът е "лични причини", съобщиха от министерството. Още не е избран наследник на Зортев. Той е зам.-министър от октомври 2010 г. и отговаряше за болниците.
Pin It

Платете онлайн

 

ПЛАЩАНЕ НА ЧЛЕНСКИ ВНОС В ДКБ

Размерът на годишния членски внос в ДКБ е 50 лв., а за специализанти и докторанти - 25 лв. За проверка на дължимите суми по членския внос можете да се обръщате със запитване към техническия секретар на ДКБ на адрес bsc.office@yahoo.com или на GSM 0889 788446. Плащане по банков път, с платежно нареждане по сметката на ДКБ в УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, София 1000, пл.„Света Неделя” 7 SWIFT/BIC: UNCRBGSF IBAN: BG98 UNCR 9660 1001 8539 10 Плащане чрез модула за онлайн плащания (epay сметка / банкова карта / банкомат). Полетата по-долу се попълват на кирилица и сумите са в български лева. След попълване на полетата кликнете върху бутона "Плащане on-line". При дължим членски внос за предходни години, плащането покрива първо членските задължения за изминалите периоди, и след това – за текущата година. Допълнителна информация: ДКБ е "Получател с потребителско ниво 3 – регистриран клиент" в системата на epay.bg. При плащане с кредитна/дебитна карта не е необходимо да въвеждате идентификационен код. А ако сте вече регистриран потребител на epay.bg просто въведете в полетата потребител и парола - съответно вашите данни за epay.bg и си спестете таксата за превода - 2.9% от сумата.

Моля, при всяко плащане вписвайте в полето трите имена и годината (годините), за която плащате членски внос!!!

Име Презиме Фамилия Основание (до 100 знака) Сума
BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки