Медиен обзор

Издъхна първият българин с трансплантирано сърце

Първият българин с трансплантирано сърце Ростислав Попов от Горна Оряховица почина неочаквано в понеделник. Той беше опериран на 18 май 2003 г. от проф. Александър Чирков, а през последните години работеше в читалище "Напредък" в родния си град.
Pin It

В НАП - София, са събрали 10.7 млн. лв. от хора, които сами си плащат здравните осигуровки

Общо 10.7 млн. лв. са внесли в НАП - София, лицата, които сами плащат здравните си осигуровки. Това съобщиха от столичната териториална дирекция на данъчните, като статистиката обхваща периода от януари до края на юли.
Pin It

Депутат от ГЕРБ изненадан, че се готви отпадане на клиничните пътеки от 2012

„Това е ново за мен, че догодина няма да има пътеки. Смятам, че за момента клиничните пътеки нямат сериозна алтернатива, преди да бъдат въведени диагностично свързаните групи. Всичко друго ще бъде крачка назад”, заяви пред БНР депутатът от ГЕРБ и член на здравната комисия д-р Пламен Цеков.
Pin It

ВМА и НБУ разработват проект за профилактична телемедицина

Нов български университет, Военномедицинска академия и частна фирма за телекомуникации разработват проект за въвеждането на профилактична телемедицина в България. Това стана ясно по време на кръгла маса „Новости и тенденции в развитието на телемедицината”, провела се вчера във ВМА.
Pin It

Инвазивните кардиолози първи ще минат на електронно отчитане

От септември ще започне да се въвежда електронен регистър на манипулациите, извършени от лекарите, обяви днес здравният министър д-р Стефан Константинов. Първи своята информация ще започнат да качват инвазивните кардиолози, защото при тях са регистрирани проблеми и извършване на манипулации с комерсиална цел, а не по необходимост, обяви министърът.
Pin It

СЛК на БЛС организира застраховане професионална лекарска отговорност

Столична Районна Колегия на БЛС предлага на своите членове възможност да застраховат професионалната си отговорност при упражняване на лекарската професия, като се включат в застраховка договорена от Koлегията.

Pin It

УС утвърди условията за спонсорство на конгреса и таксите за правоучастие

Във връзка с провеждането на XIII конгрес по кардиология – 4-7 октомври 2012 год. УС утвърди условията за спонсорство на конгреса и таксите за правоучастие.
Pin It

БСК предлага осигурените да бъдат лекувани преди неосигурените

Българската стопанска камара (БСК) публикува на сайта си предложения за реформа в здравеопазването, които предвиждат осигурените хора да бъдат приемани от лекарите с предимство пред неосигурените. Това няма да се прилага при спешни случаи с риск за живота на пациента, уточняват от камарата.
Pin It

700 лева средна заплата в здравния сектор, по данни на НСИ

Средната месечна работна заплата за април е 710 лв., за май - 698 лв., и за юни 2011 г. - 690 лева. Това става ясно от данните на Националния статистически институт за средната работна заплата през второто тримесечие на 2011 година.  В сектор „Хуманно здравеопазване и социални дейности” заплатите са 702 лева, което е с 29 лева повече в сравнение с първото тримесечие на годината и с 9 лева повече в сравнение със същия период през 2010.
Pin It

Болниците минават на ежедневни отчети към НЗОК

Лечебните заведения, които имат договор с Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще се отчитат ежедневно в институцията. За целта на интернет страницата на НЗОК са публикувани двете отчетни форми, съобщават от касата. Те съдържат данни за приетите и изписаните пациенти в лечебните заведения.
Pin It

Платете онлайн

 

ПЛАЩАНЕ НА ЧЛЕНСКИ ВНОС В ДКБ

Размерът на годишния членски внос в ДКБ е 50 лв., а за специализанти и докторанти - 25 лв. За проверка на дължимите суми по членския внос можете да се обръщате със запитване към техническия секретар на ДКБ на адрес bsc.office@yahoo.com или на GSM 0889 788446. Плащане по банков път, с платежно нареждане по сметката на ДКБ в УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, София 1000, пл.„Света Неделя” 7 SWIFT/BIC: UNCRBGSF IBAN: BG98 UNCR 9660 1001 8539 10 Плащане чрез модула за онлайн плащания (epay сметка / банкова карта / банкомат). Полетата по-долу се попълват на кирилица и сумите са в български лева. След попълване на полетата кликнете върху бутона "Плащане on-line". При дължим членски внос за предходни години, плащането покрива първо членските задължения за изминалите периоди, и след това – за текущата година. Допълнителна информация: ДКБ е "Получател с потребителско ниво 3 – регистриран клиент" в системата на epay.bg. При плащане с кредитна/дебитна карта не е необходимо да въвеждате идентификационен код. А ако сте вече регистриран потребител на epay.bg просто въведете в полетата потребител и парола - съответно вашите данни за epay.bg и си спестете таксата за превода - 2.9% от сумата.

Моля, при всяко плащане вписвайте в полето трите имена и годината (годините), за която плащате членски внос!!!

Име Презиме Фамилия Основание (до 100 знака) Сума
BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки