Медиен обзор

УС утвърди условията за спонсорство на конгреса и таксите за правоучастие

Във връзка с провеждането на XIII конгрес по кардиология – 4-7 октомври 2012 год. УС утвърди условията за спонсорство на конгреса и таксите за правоучастие.
Pin It

БСК предлага осигурените да бъдат лекувани преди неосигурените

Българската стопанска камара (БСК) публикува на сайта си предложения за реформа в здравеопазването, които предвиждат осигурените хора да бъдат приемани от лекарите с предимство пред неосигурените. Това няма да се прилага при спешни случаи с риск за живота на пациента, уточняват от камарата.
Pin It

700 лева средна заплата в здравния сектор, по данни на НСИ

Средната месечна работна заплата за април е 710 лв., за май - 698 лв., и за юни 2011 г. - 690 лева. Това става ясно от данните на Националния статистически институт за средната работна заплата през второто тримесечие на 2011 година.  В сектор „Хуманно здравеопазване и социални дейности” заплатите са 702 лева, което е с 29 лева повече в сравнение с първото тримесечие на годината и с 9 лева повече в сравнение със същия период през 2010.
Pin It

Болниците минават на ежедневни отчети към НЗОК

Лечебните заведения, които имат договор с Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще се отчитат ежедневно в институцията. За целта на интернет страницата на НЗОК са публикувани двете отчетни форми, съобщават от касата. Те съдържат данни за приетите и изписаните пациенти в лечебните заведения.
Pin It

Хоспитализациите - основен проблем за британците у нас

Хоспитализациите на британски граждани у нас продължават да бъдат обект на интензивна работа за консулския отдел на посолството на Обединеното кралство в България. Това е свързано основно с проблеми с Европейската здравна карта (ЕЗОК) и трудности с достъпа до лечение по линия на здравното осигуряване. Това се казва в съобщение на британското посолство до медиите, което цитира доклад за поведението на британците зад граница.
Pin It

Експериментират лечение на рак с въглеродни йони

Предимство на новата терапия е, че облъчването третира само злокачествената тъкан и не оказва никакво влияние на здравата. Въглеродни йони могат да излекуват успешно няколко вида рак. Те се прилагат с нов вид лъчетерапия, алтернатива на  масово прилаганото в момента  облъчване с фотони и протони. Новата технология е на водеща в медицината световна компания и вече се прилага в  Университетската клиника в Марбург. От компанията обявиха, че е напълно реално в скоро време тя да бъде прилагана и в България.
Pin It

Проект ,,Електронна рецепта" ще бъде разработен в НЗОК

Целта на проекта е изграждането на централизирана онлайн система, която да обхваща дейностите по предписването и отпускането на лекарствени продукти, медицински изделия и храни за специални медицински цели, обясняват от пресцентъра на осигурителната институция. Това включва регистрация, изпълнение и управление на електронни рецепти, които съдържат лекарства, заплащани напълно или частично от Националната здравноосигурителна каса.
Pin It

Доц. Даниела Монова ще оглави Медицинския институт на МВР

Новият директор на лечебното заведение и заместниците й – доц. Димитър Георгиев и доц. Коста Костов – са били представени  пред състава от заместник-министъра на вътрешните работи Веселин Вучков.
Pin It

Лечебните заведeния разполагат с над 50 млн лева за онкопрепарати до края на годината

За 7 месеца болниците усвоили само половината от парите за онколекарства. Анализите на здравното министерство показват, че до 1 август тази година са усвоени половината от средствата за медикаменти за онкологични заболявания. Това съобщават от пресцентъра на министерството, след като през последните дни в медиите се появиха публикации за проблеми с лечението на онкологично болни пациенти.
Pin It

Специализантите държавна поръчка ще получават 960 лв. на месец

Минимум от две до четири минимални работни заплати или до 960 лв. на месец ще получават специализантите държавна поръчка. Това предвиждат промени в Наредба 34 на МЗ, които днес са обнародвани в “Държавен вестник”.
Pin It

Платете онлайн

 

ПЛАЩАНЕ НА ЧЛЕНСКИ ВНОС В ДКБ

Размерът на годишния членски внос в ДКБ е 50 лв., а за специализанти и докторанти - 25 лв. За проверка на дължимите суми по членския внос можете да се обръщате със запитване към техническия секретар на ДКБ на адрес bsc.office@yahoo.com или на GSM 0889 788446. Плащане по банков път, с платежно нареждане по сметката на ДКБ в УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, София 1000, пл.„Света Неделя” 7 SWIFT/BIC: UNCRBGSF IBAN: BG98 UNCR 9660 1001 8539 10 Плащане чрез модула за онлайн плащания (epay сметка / банкова карта / банкомат). Полетата по-долу се попълват на кирилица и сумите са в български лева. След попълване на полетата кликнете върху бутона "Плащане on-line". При дължим членски внос за предходни години, плащането покрива първо членските задължения за изминалите периоди, и след това – за текущата година. Допълнителна информация: ДКБ е "Получател с потребителско ниво 3 – регистриран клиент" в системата на epay.bg. При плащане с кредитна/дебитна карта не е необходимо да въвеждате идентификационен код. А ако сте вече регистриран потребител на epay.bg просто въведете в полетата потребител и парола - съответно вашите данни за epay.bg и си спестете таксата за превода - 2.9% от сумата.

Моля, при всяко плащане вписвайте в полето трите имена и годината (годините), за която плащате членски внос!!!

Име Презиме Фамилия Основание (до 100 знака) Сума
BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки