Медиен обзор

Аптекари: Наредбата за връщането на старите лекарства е неприложима

Проектонаредбата на здравното министерство, която предвижда лекарствата с изтекъл срок на годност да се връщат точно там, откъдето са купени, срещу представяне на касова бележка е неприложима, е позицията на аптекарите в България. Засега от министерството не са коментирали имат ли намерение да я променят.
Pin It

Църквата благослови ин витрото ..... при определени условия

Обрат в становището на църквата за процедурите ин витро. След скандала Светият синод отстъпи и обяви нова позиция. Ловчанският митрополит дядо Гавраил изненадващо обяви, че църквата приема и дори благославя медицинския метод за асистирана репродукция. Има обаче условие за това - биологичният материал да е от двамата съпрузи и ембрионите да не се унищожават.
Pin It

Светият Синод се обяви срещу ин витрото и сурогатното майчинство

Светият Синод на Българската православна църква се обяви срещу ин витрото и сурогатното майчинство. В негово становище във връзка с методите на асистирана репродукция и заместващото майчинство се казва, че църквата е крайно резервирана към всяка противоречаща на Божията воля човешка намеса в основополагащите екзистенциални аспекти на човешкия живот.
Pin It

Със спестени от здравното министерство пари пълнят болници с нова апаратура

Компютърни томографи ще бъдат закупени за четири големи областни болници със спестени от здравното министерство пари. Това съобщиха вчера министър Стефан Константинов и премиерът Бойко Борисов след среща с директорите на лечебните заведения в Разград, Видин, Пазарджик и Перник, които ще се възползват от отпуснатите за апаратура 4 млн. лв.
Pin It

Българите в чужбина могат да се освободят от плащането на здравни вноски

Българските граждани, които са напуснали страната, могат да се освободят от плащането на здравноосигурителни вноски и за стари периоди, ако не са живели по това време в България, съобщи НАП. Това гласи промяна в Закона за здравното осигуряване, която влиза в сила от 1 януари 2012 г. Промяната засяга 800 000 българи зад граница.
Pin It

"Отворено общество": Българите не подкрепят съществуващата здравна система

Посочените данни са от национално представени изследвания сред населението, проведени от ИОО през месец февруари и юни 2011 г.. Данните за медицинските специалисти са от национално представително изследване сред медицинските специалисти в страната, което изследва човешките ресурси в здравеопазването, осъществено през месец септември 2011.
Pin It

Д-р Цветан Райчинов: Наблюдението на пациентите ще се подобри през 2012-та

Председателят на Българския лекарски съюз д-р Цветан Райчинов в интервю за Агенция „Фокус” във връзка с промените, въведени с Националния рамков договор за 2012 г.
Pin It

Реформата остава на дневен ред, според здравния министър

Дни след като вицепремиерът Симеон Дянков заяви, че здравната реформа така и не е тръгнала и се отлага за следващия мандат, днес здравният министър д-р Стефан Константинов увери, че продължава да е твърдо „за” реформи в здравеопазването и ще продължава да ги гони до май 2013 г.
Pin It

Чекове на обща стойност 30 млн. лв. получиха шефовете на седем общински болници в страната

В присъствието на премиера Бойко Борисов, здравния министър Стефан Константинов и регионалния Лиляна Павлова, кметовете на седемте населени места подписаха договорите за безвъзмездно финансиране на лечебните заведения по Оперативна програма „Регионално развитие”.

През месец януари 2012 г. предстои подписване на договори с други болници за още 90 млн. лв., обяви министър Павлова. Техните проекти също вече са одобрени.
Pin It

Здравният министър с резерви към НРД 2012

Свободният достъп до специалист не е някаква изключителна новост, новото е, че специалистът ще може да дава направление за изследвания, коментира пред журналисти здравният министър д-р Стефан Константинов по повод НРД 2012.

Това може да се погледне като положителна стъпка, но притеснителното е, че ако не се заложат рестриктивни механизми, пациентите може да станат обект на изнудване, смята министърът. По думите му, той е получил уверения от НЗОК, че свободният достъп до специалист срещу заплащане от пациента ще бъде ограничен до минимален процент – около 10% от всички направления.
Pin It

Платете онлайн

 

ПЛАЩАНЕ НА ЧЛЕНСКИ ВНОС В ДКБ

Размерът на годишния членски внос в ДКБ е 50 лв., а за специализанти и докторанти - 25 лв. За проверка на дължимите суми по членския внос можете да се обръщате със запитване към техническия секретар на ДКБ на адрес bsc.office@yahoo.com или на GSM 0889 788446. Плащане по банков път, с платежно нареждане по сметката на ДКБ в УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, София 1000, пл.„Света Неделя” 7 SWIFT/BIC: UNCRBGSF IBAN: BG98 UNCR 9660 1001 8539 10 Плащане чрез модула за онлайн плащания (epay сметка / банкова карта / банкомат). Полетата по-долу се попълват на кирилица и сумите са в български лева. След попълване на полетата кликнете върху бутона "Плащане on-line". При дължим членски внос за предходни години, плащането покрива първо членските задължения за изминалите периоди, и след това – за текущата година. Допълнителна информация: ДКБ е "Получател с потребителско ниво 3 – регистриран клиент" в системата на epay.bg. При плащане с кредитна/дебитна карта не е необходимо да въвеждате идентификационен код. А ако сте вече регистриран потребител на epay.bg просто въведете в полетата потребител и парола - съответно вашите данни за epay.bg и си спестете таксата за превода - 2.9% от сумата.

Моля, при всяко плащане вписвайте в полето трите имена и годината (годините), за която плащате членски внос!!!

Име Презиме Фамилия Основание (до 100 знака) Сума
BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки