Грипна епидемия е обявена в Стара Загора, Шумен и Бургас, . Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Стара Загора обяви грипна епидемия в областта, която влиза в сила от утре (15 януари). Учебните занятия ще бъдат спрени от 16 до 18 януари, съобщава "Фокус". От 7 до 13 януари е регистрирана заболеваемост от 264.84 души на 10 000, като са засегнати всички възрастови групи. От РЗИ препоръчват на болниците да преустановят свижданията в лечебните заведения. Кметът на Бургас Димитър Николов издаде официална заповед, с която се отменят учебните занятия в общината от 15 януари до 18 януари (включително), съобщи пресцентърът на община Бургас. В заповедта му има и допълнителните мерки, препоръчани днес от специалистите на РЗИ:

- прекратяване на плановите операции в лечебните заведения;
- преустановяване на свижданията, консултациите, профилактичните прегледи и имунизациите;
- ясли и детски градини ще работят в условията на засилен филтър към посетителите, като болни деца и болни лица от персонала няма да се допускат;
- ограничаване на масовите мероприятия.

 

Целта на мерките е да се ограничи разпространението на грипа.

От утре, 15 януари, и РЗИ – Шумен обявява грипна епидемия. Здравните власти са дали препоръка за преустановяване на учебните занятия в областта за периода 16 – 18 януари включително.

В област Силистра предвид трайния ръст в заболеваемостта РЗИ въвежда предепидемични мерки, съобщи пресцентърът на Министерството на здравеопазването.

Pin It

Платете онлайн

 

ПЛАЩАНЕ НА ЧЛЕНСКИ ВНОС В ДКБ

Размерът на годишния членски внос в ДКБ е 50 лв., а за специализанти и докторанти - 25 лв. За проверка на дължимите суми по членския внос можете да се обръщате със запитване към техническия секретар на ДКБ на адрес bsc.office@yahoo.com или на GSM 0889 788446. Плащане по банков път, с платежно нареждане по сметката на ДКБ в УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, София 1000, пл.„Света Неделя” 7 SWIFT/BIC: UNCRBGSF IBAN: BG98 UNCR 9660 1001 8539 10 Плащане чрез модула за онлайн плащания (epay сметка / банкова карта / банкомат). Полетата по-долу се попълват на кирилица и сумите са в български лева. След попълване на полетата кликнете върху бутона "Плащане on-line". При дължим членски внос за предходни години, плащането покрива първо членските задължения за изминалите периоди, и след това – за текущата година. Допълнителна информация: ДКБ е "Получател с потребителско ниво 3 – регистриран клиент" в системата на epay.bg. При плащане с кредитна/дебитна карта не е необходимо да въвеждате идентификационен код. А ако сте вече регистриран потребител на epay.bg просто въведете в полетата потребител и парола - съответно вашите данни за epay.bg и си спестете таксата за превода - 2.9% от сумата.

Моля, при всяко плащане вписвайте в полето трите имена и годината (годините), за която плащате членски внос!!!

Име Презиме Фамилия Основание (до 100 знака) Сума
BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки