Парламентарните групи ще могат да предлагат кандидати за управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) до 3 юли 2018 г. включително. Това стана известно, след като парламентът прие процедурни правила за изслушване и избор на управител на касата, съобщи агенция "Фокус". "За" процедурните правила гласуваха 96 народни представители, "против" - 6, и "въздържали се" - 30 , с което те бяха приети.Миналата седмица Народното събрание прекрати предсрочно мандата на Камен Плочев. Предложенията за нов кандидат ще се внасят в писмена форма чрез председателя на Народното събрание до Комисията по здравеопазване в 5-дневен срок от приемането на процедурните правила.

Кандидатите ще бъдат проверявани за принадлежност към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия и следва да бъдат изслушани на открито заседание в Комисията по здравеопазване. Изборът на управител ще е на Народното събрание. За избран ще се смята кандидатът, получил повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители.Според правилата, в случай че двама или повече кандидати са получили равен брой гласове, се провежда повторно гласуване между тях. Ако никой от кандидатите не получи необходимите гласове, се провежда повторно гласуване, в което участват двамата кандидати, получили най-много гласове "за". А ако и при повторното гласуване никой от тях не е получил необходимите гласове, Народното събрание приема решение за откриване на нова процедура по избор.

Pin It

Платете онлайн

 

ПЛАЩАНЕ НА ЧЛЕНСКИ ВНОС В ДКБ

Размерът на годишния членски внос в ДКБ е 50 лв., а за специализанти и докторанти - 25 лв. За проверка на дължимите суми по членския внос можете да се обръщате със запитване към техническия секретар на ДКБ на адрес bsc.office@yahoo.com или на GSM 0889 788446. Плащане по банков път, с платежно нареждане по сметката на ДКБ в УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, София 1000, пл.„Света Неделя” 7 SWIFT/BIC: UNCRBGSF IBAN: BG98 UNCR 9660 1001 8539 10 Плащане чрез модула за онлайн плащания (epay сметка / банкова карта / банкомат). Полетата по-долу се попълват на кирилица и сумите са в български лева. След попълване на полетата кликнете върху бутона "Плащане on-line". При дължим членски внос за предходни години, плащането покрива първо членските задължения за изминалите периоди, и след това – за текущата година. Допълнителна информация: ДКБ е "Получател с потребителско ниво 3 – регистриран клиент" в системата на epay.bg. При плащане с кредитна/дебитна карта не е необходимо да въвеждате идентификационен код. А ако сте вече регистриран потребител на epay.bg просто въведете в полетата потребител и парола - съответно вашите данни за epay.bg и си спестете таксата за превода - 2.9% от сумата.

Моля, при всяко плащане вписвайте в полето трите имена и годината (годините), за която плащате членски внос!!!

Име Презиме Фамилия Основание (до 100 знака) Сума
BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки