Дигиталното решение на Чек Пойнт Кардио ще стане основа за европейската дигитална трансформация в здравеопазването, съобщиха за БГНЕС представители на ЕП. Набиращата все по-голяма популярност система за онлайн наблюдение на пациенти в реално време Чек Пойнт Кардио, беше използвана като най-добра практика в проведената в Европейския парламент конференция за дигитално здравеопазване. Под председателството на евродепутата Андрей Ковачев и със специалното участие на еврокомисаря Мария Габриел, на една маса седнаха представителите на Европейската комисия, на европейски пациентски организации, и на дигиталната индустрия в здравеопазването, за да планират бъдещето на електронното здравеопазване. Европа е континентът с най-голяма потребност от дистанционна диагностика и грижа, поради застаряващото население и ръста на хроничните заболявания.

Държави като Естония, Финландия и Хърватия, вече въвеждат цялостна промяна в здравните си системи, каза Тапани Пиха, отговорник за трансграничното електронно здравеопазване в ЕК. Те започват да инвестират в превантивен модел на здравеопазване, базиран върху масирано наблюдение на населението и създаване на бази данни, които да се анализират и да се изграждат прогностични модели. 22 от 28 държави от ЕС вече работят по подобни проекти, включително България. Общо мнение е, че дигиталната трансформация на здравето изисква, пациентът да застане в центъра на инвестициите, а не медицинското заведение. За тази цел, технологиите, подобни на Чек Пойнт Кардио, са изцяло в посоката на бъдещото европейско здравеопазване. /БГНЕС

Pin It

Платете онлайн

 

ПЛАЩАНЕ НА ЧЛЕНСКИ ВНОС В ДКБ

Размерът на годишния членски внос в ДКБ е 50 лв., а за специализанти и докторанти - 25 лв. За проверка на дължимите суми по членския внос можете да се обръщате със запитване към техническия секретар на ДКБ на адрес bsc.office@yahoo.com или на GSM 0889 788446. Плащане по банков път, с платежно нареждане по сметката на ДКБ в УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, София 1000, пл.„Света Неделя” 7 SWIFT/BIC: UNCRBGSF IBAN: BG98 UNCR 9660 1001 8539 10 Плащане чрез модула за онлайн плащания (epay сметка / банкова карта / банкомат). Полетата по-долу се попълват на кирилица и сумите са в български лева. След попълване на полетата кликнете върху бутона "Плащане on-line". При дължим членски внос за предходни години, плащането покрива първо членските задължения за изминалите периоди, и след това – за текущата година. Допълнителна информация: ДКБ е "Получател с потребителско ниво 3 – регистриран клиент" в системата на epay.bg. При плащане с кредитна/дебитна карта не е необходимо да въвеждате идентификационен код. А ако сте вече регистриран потребител на epay.bg просто въведете в полетата потребител и парола - съответно вашите данни за epay.bg и си спестете таксата за превода - 2.9% от сумата.

Моля, при всяко плащане вписвайте в полето трите имена и годината (годините), за която плащате членски внос!!!

Име Презиме Фамилия Основание (до 100 знака) Сума
BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки