НЗОК няма да чака влизането в сила на Здравната карта, за да сключи индивидуални договори с лечебните заведения по НРД 2018. За това се споразумяха вчера Здравната каса и Българският лекарски съюз. „НЗОК ще сключва договори с лечебните заведения според броя на леглата им и нивата на компетентност към 31 март 2018 година. Здравната карта изобщо няма да бъде взимана предвид при сключването на договорите. В случая ние нямаме друг изход, тъй като Здравна карта нямаме към момента, а ако лечебните заведения не сключат договор, не може да им бъде платена дейността за април“, обясни председателят на БЛС д-р Венцислав Грозев пред Zdrave.net.

„Смятам, че това е едно справедливо решение, което ще изчисти напрежението в лечебните заведения за болнична помощ“, допълни още той. Припомняме, проектът на Здравна карта събуди негодуванието на почти всички области в страната, тъй като според него у нас са необходими близо 6000 болнични легла за активно лечение по-малко от наличните. Към момента почти всяка област в страната е изразила по един или друг начин несъгласието си с проекта, като от повечето от тях посочиха, че проектът на Национална здравна карта не съответства на подадената информация за нуждите от болнични легла на областно ниво.

От Здравното ведомство пък на заседание на комисията по здравеопазване в парламента обещаха, че ще вземат предвид становищата на заинтересованите страни.

Pin It

Платете онлайн

 

ПЛАЩАНЕ НА ЧЛЕНСКИ ВНОС В ДКБ

Размерът на годишния членски внос в ДКБ е 50 лв., а за специализанти и докторанти - 25 лв. За проверка на дължимите суми по членския внос можете да се обръщате със запитване към техническия секретар на ДКБ на адрес bsc.office@yahoo.com или на GSM 0889 788446. Плащане по банков път, с платежно нареждане по сметката на ДКБ в УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, София 1000, пл.„Света Неделя” 7 SWIFT/BIC: UNCRBGSF IBAN: BG98 UNCR 9660 1001 8539 10 Плащане чрез модула за онлайн плащания (epay сметка / банкова карта / банкомат). Полетата по-долу се попълват на кирилица и сумите са в български лева. След попълване на полетата кликнете върху бутона "Плащане on-line". При дължим членски внос за предходни години, плащането покрива първо членските задължения за изминалите периоди, и след това – за текущата година. Допълнителна информация: ДКБ е "Получател с потребителско ниво 3 – регистриран клиент" в системата на epay.bg. При плащане с кредитна/дебитна карта не е необходимо да въвеждате идентификационен код. А ако сте вече регистриран потребител на epay.bg просто въведете в полетата потребител и парола - съответно вашите данни за epay.bg и си спестете таксата за превода - 2.9% от сумата.

Моля, при всяко плащане вписвайте в полето трите имена и годината (годините), за която плащате членски внос!!!

Име Презиме Фамилия Основание (до 100 знака) Сума
BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки