По повод тиражираната информация за искане на доплащане на медицинското изделие TAVI, Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) информира следното:
- НЗОК има сключени договори с лечебни заведения за болнична медицинска помощ, които поставят на нуждаещи се пациенти медицинското изделие транскатетърна аортна клапа TAVI.
- След проведени разговори, ръководителите на съответните лечебни заведения увериха, че са осигурили поставянето на медицинското изделие на цената, заплащана от НЗОК – 40 500 лв., тъй като имат оферти от поне една или от повече фирми, доставящи медицинското изделие на тази цена.
- Лечебните заведения, в които пациентите могат да получат медицинска помощ по клинични пътеки  за заболявания, свързани с поставяне на това медицинско изделие, заплатено на по-ниската стойност, на коята касата го предоставя в момента, са: 
1. Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда - София;
2. Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ - София;
3. МБАЛ „СВЕТА МАРИНА“ ЕАД - Варна;
4. УМБАЛ „Свети Георги“ЕАД – Пловдив;
5. МБАЛ „Сърце и мозък“- Плевен.
НЗОК за пореден път подчертава, че в институцията няма постъпили жалби от пациенти и от лечебни заведения при прилагането на останалите 590 бр. медицински изделия в извънболничната медицинска помощ и 3103 бр. - в болничната медицинска помощ.

Pin It

Платете онлайн

 

ПЛАЩАНЕ НА ЧЛЕНСКИ ВНОС В ДКБ

Размерът на годишния членски внос в ДКБ е 50 лв., а за специализанти и докторанти - 25 лв. За проверка на дължимите суми по членския внос можете да се обръщате със запитване към техническия секретар на ДКБ на адрес bsc.office@yahoo.com или на GSM 0889 788446. Плащане по банков път, с платежно нареждане по сметката на ДКБ в УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, София 1000, пл.„Света Неделя” 7 SWIFT/BIC: UNCRBGSF IBAN: BG98 UNCR 9660 1001 8539 10 Плащане чрез модула за онлайн плащания (epay сметка / банкова карта / банкомат). Полетата по-долу се попълват на кирилица и сумите са в български лева. След попълване на полетата кликнете върху бутона "Плащане on-line". При дължим членски внос за предходни години, плащането покрива първо членските задължения за изминалите периоди, и след това – за текущата година. Допълнителна информация: ДКБ е "Получател с потребителско ниво 3 – регистриран клиент" в системата на epay.bg. При плащане с кредитна/дебитна карта не е необходимо да въвеждате идентификационен код. А ако сте вече регистриран потребител на epay.bg просто въведете в полетата потребител и парола - съответно вашите данни за epay.bg и си спестете таксата за превода - 2.9% от сумата.

Моля, при всяко плащане вписвайте в полето трите имена и годината (годините), за която плащате членски внос!!!

Име Презиме Фамилия Основание (до 100 знака) Сума
BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки