За втори път Министерството на здравеопазването обяви, че удължава срока за изготвяне и кандидатстване с проектното си предложение за модернизация на системата на Спешната медицинска помощ в страната. Първия път заради смяна на министъра срокът се отложи от средата на декември 2017 г. на 30 март 2018 г., а този път отсрочката е с месец и половина до средата на месец май 2018 г.  В това време Министерството на здравеопазването трябва да изготви документите и плановете за ремонт на общо 237 спешни центъра, техните филиали и спешните отделения в държавните болници, за доставка и монтаж на медицинска апаратура и за закупуването на 400 нови линейки. Общият бюджет на подготвяното проектно предложение е 163 502 132 лв., като парите ще дойдат безвъзмездно по процедурата "Регионална здравна инфраструктура" по оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020. "Удължаването на срока за подаване на проектното предложение се налага, от една страна, поради комплексния характер на дейностите, планирани за изпълнение в мащабния инфраструктурен проект, който е единствен по рода си в страната с големия териториален обхват и сложност за изпълнение на планираните дейности на територията на цялата страна. От друга страна, допълнителното време ще улесни работата на консултантите по документалното обезпечаване на проектното предложение", посочват от пресцентъра на министерството.

Новите линейки

 

На 19 март 2018 г. ведомството е обявило обществена поръчка за доставка на 400 броя линейки с необходимото оборудване в изпълнението на друга част от проекта. Предвидени са 185 линейки за превоз, първоначално лечение и мониторинг на пациенти, 42 линейки с повишена проходимост, 78 линейки от тип 4x4 и 95 линейки за интензивни медицински грижи. Обществената поръчка за тях е на стойност 58 405 980 лв. (с ДДС). До края на тази година се очаква да бъдат доставени първите линейки, съобщава ведомството. Едно от основните изисквания в обявената процедура е доставчикът да осигурява минимум 5 години гаранция на колите и медицинското оборудване в тях. При сигнал за повреда сервизът трябва да реагира в рамките на 2 дни, а ремонтът да не трае повече от 72 часа. Освен новите линейки по проекта за модернизация са предвидени и ремонти и оборудване на 237 обекта на територията на цялата страна - спешните отделения, разкрити в 34 лечебни заведения за болнична помощ с над 50% държавно участие, 27 центъра за спешна медицинска помощ и разкритите към тях 176 филиала и изнесени екипи за спешна медицинска помощ.

Pin It

Платете онлайн

 

ПЛАЩАНЕ НА ЧЛЕНСКИ ВНОС В ДКБ

Размерът на годишния членски внос в ДКБ е 50 лв., а за специализанти и докторанти - 25 лв. За проверка на дължимите суми по членския внос можете да се обръщате със запитване към техническия секретар на ДКБ на адрес bsc.office@yahoo.com или на GSM 0889 788446. Плащане по банков път, с платежно нареждане по сметката на ДКБ в УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, София 1000, пл.„Света Неделя” 7 SWIFT/BIC: UNCRBGSF IBAN: BG98 UNCR 9660 1001 8539 10 Плащане чрез модула за онлайн плащания (epay сметка / банкова карта / банкомат). Полетата по-долу се попълват на кирилица и сумите са в български лева. След попълване на полетата кликнете върху бутона "Плащане on-line". При дължим членски внос за предходни години, плащането покрива първо членските задължения за изминалите периоди, и след това – за текущата година. Допълнителна информация: ДКБ е "Получател с потребителско ниво 3 – регистриран клиент" в системата на epay.bg. При плащане с кредитна/дебитна карта не е необходимо да въвеждате идентификационен код. А ако сте вече регистриран потребител на epay.bg просто въведете в полетата потребител и парола - съответно вашите данни за epay.bg и си спестете таксата за превода - 2.9% от сумата.

Моля, при всяко плащане вписвайте в полето трите имена и годината (годините), за която плащате членски внос!!!

Име Презиме Фамилия Основание (до 100 знака) Сума
BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки