Близо два месеца след инцидента, при който мъж удари лекарка заради отказа да му бъде предадена плацентата на новороденото му дете столичната болница "Шейново" е обзаведена с нови 21 орханителни камери, съобщи БНТ. Те са поставени на всички места в болницата, на които има струпвания на пациенти и техни близки, а точките са определени след консултация с експерти по сигурност.

Пред телевизията директорът на "Шейново" Румен Велев уточнява, че това са камери, чиито записи се признават за доказателствен материал в съда. За тях са отделени 8 хил. лв. от бюджета на здравното заведение. Картината от камерите ще бъде показвана на контролни монитори в кабинета на директора. Тя може да бъде следена и дистанционно през мобилен телефон. Критичните точки в болницата са оборудвани и с паник-бутони, а отделно има и жива охрана, обясниха от "Шейново".

В началото на юли акушер-гинекологът Албена Гагова беше нападната от Владимир Стоянов, който е поискал от нея да му даде плацентата на бебето му, изродено от нея минути по-рано. До побоя се стигнало, след като д-р Гагова отказала с мотива, че има специална процедура за предоставяне на плацентата. След нападението лекарката е била в безсъзнание 20-25 минути, имаше счупен носи разкъсване на горната устна. На Стоянов е повдигнато обвинение в нанасяне на лека телесна повреда. Инцидентът предизвика протести на лекари в цялата страна с искане да им се осигури сигурност по време на работа.

Pin It

Платете онлайн

 

ПЛАЩАНЕ НА ЧЛЕНСКИ ВНОС В ДКБ

Размерът на годишния членски внос в ДКБ е 50 лв., а за специализанти и докторанти - 25 лв. За проверка на дължимите суми по членския внос можете да се обръщате със запитване към техническия секретар на ДКБ на адрес bsc.office@yahoo.com или на GSM 0889 788446. Плащане по банков път, с платежно нареждане по сметката на ДКБ в УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, София 1000, пл.„Света Неделя” 7 SWIFT/BIC: UNCRBGSF IBAN: BG98 UNCR 9660 1001 8539 10 Плащане чрез модула за онлайн плащания (epay сметка / банкова карта / банкомат). Полетата по-долу се попълват на кирилица и сумите са в български лева. След попълване на полетата кликнете върху бутона "Плащане on-line". При дължим членски внос за предходни години, плащането покрива първо членските задължения за изминалите периоди, и след това – за текущата година. Допълнителна информация: ДКБ е "Получател с потребителско ниво 3 – регистриран клиент" в системата на epay.bg. При плащане с кредитна/дебитна карта не е необходимо да въвеждате идентификационен код. А ако сте вече регистриран потребител на epay.bg просто въведете в полетата потребител и парола - съответно вашите данни за epay.bg и си спестете таксата за превода - 2.9% от сумата.

Моля, при всяко плащане вписвайте в полето трите имена и годината (годините), за която плащате членски внос!!!

Име Презиме Фамилия Основание (до 100 знака) Сума
BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки