След смяната на подуправителя и на състава на Надзорния съвет на здравната каса, както и на ръководствата на някои болници, най-шумната от които в "Пирогов", служебният вицепремиер и министър на здравеопазването Илко Семерджиев издаде още една подобна заповед днес. За изпълнителен директор на Изпълнителната агенция "Медицински одит" е назначен д-р Михаил Христов, на мястото на досегашния директор проф. Златица Петрова, която остава на работа в агенцията. Христов е също и новоизбраният председател на Надзорния съвет на касата.

Агенцията за медицински одит е звено под шапката на Министерството на здравеопазването, което е натоварено с експертните проверки на всички сигнали от пациенти и организации за нередности, нарушения и лекарски грешки в лечебните заведения и в системата на здравеопазването. Д-р Михаил Христов е завършил медицина със специалност "Ортопедия и травматология", както и магистратура по стопанско управление със специализация "Здравен мениджмънт". През 2000 г. за кратко е началник в отдел на НЗОК, а след това до 2007 г. ръководи Регионалния център по здравеопазване – София. "Има солиден опит и в сферата на доброволното здравно осигуряване, както и в администрациите на Изпълнителна агенция "Медицински одит" и Изпълнителната агенция по трансплантации", посочват от здравното министерство.
Pin It

Платете онлайн

 

ПЛАЩАНЕ НА ЧЛЕНСКИ ВНОС В ДКБ

Размерът на годишния членски внос в ДКБ е 50 лв., а за специализанти и докторанти - 25 лв. За проверка на дължимите суми по членския внос можете да се обръщате със запитване към техническия секретар на ДКБ на адрес bsc.office@yahoo.com или на GSM 0889 788446. Плащане по банков път, с платежно нареждане по сметката на ДКБ в УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, София 1000, пл.„Света Неделя” 7 SWIFT/BIC: UNCRBGSF IBAN: BG98 UNCR 9660 1001 8539 10 Плащане чрез модула за онлайн плащания (epay сметка / банкова карта / банкомат). Полетата по-долу се попълват на кирилица и сумите са в български лева. След попълване на полетата кликнете върху бутона "Плащане on-line". При дължим членски внос за предходни години, плащането покрива първо членските задължения за изминалите периоди, и след това – за текущата година. Допълнителна информация: ДКБ е "Получател с потребителско ниво 3 – регистриран клиент" в системата на epay.bg. При плащане с кредитна/дебитна карта не е необходимо да въвеждате идентификационен код. А ако сте вече регистриран потребител на epay.bg просто въведете в полетата потребител и парола - съответно вашите данни за epay.bg и си спестете таксата за превода - 2.9% от сумата.

Моля, при всяко плащане вписвайте в полето трите имена и годината (годините), за която плащате членски внос!!!

Име Презиме Фамилия Основание (до 100 знака) Сума
BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки